Tweede meidenvilla opent op Coolhaveneiland

Na het grote succes van de eerste meidenvilla in Oud-Mathenesse, wordt de tweede meidenvilla in Delfshaven aan de Willem Buytewechstraat geopend. Wethouder Judith Bokhove zal op donderdag 22 juli om 17.00 de meidenvilla officieel openen.

De meidenvilla is een veilige ruimte voor opgroeiende meiden van 7 tot 14 jaar. Hier kunnen ze leuke dingen kunnen doen, huiswerk kunnen maken en elkaar ontmoeten en steunen. “Zo nu en dan wordt er een thema gekozen om met de meiden over te praten, bijvoorbeeld het onderwerp pesten of drugs”, vertelt Rob Kok, wijkconciërge Delfshaven. “We huren soms ook professionals in die komen vertellen over wat je bijvoorbeeld moet doen als je gepest wordt.”

OPEN Rotterdam kreeg in 2018 een rondleiding in de meidenvilla in Oud-Mathenesse. Het artikel gaat verder onder de video

Succes voor Rotterdamse Kerensa Timar
De eerste meidenvilla is het initiatief van de Rotterdamse Kerensa Timar. Samen met Rob Kok zette ze het op. Kerensa was toendertijd stagiaire bij woningcorporatie Woonbron en ging later haar eigen weg. Na het succes van de eerste meidenvilla kwam er ook behoefte voor een villa op het Coolhaveneiland: “Karensa en ik zeiden toen tegen elkaar, waarom doen we het niet nog een keer?”, legt Rob uit. Ondertussen is Kerensa een succesvolle jongerencoach voor WMO Radar in Delfshaven.