Uit De Nieuwe Wereld

We worden in deze uitzonderlijke tijd niet alleen geconfronteerd met de ontregeling van ons heden, maar ook met grote vragen over de toekomst. Gaan we straks terug naar ‘normaal’, of komt er een wereld die ‘anders’ is? En zo ja, hoe ziet dat ‘anders’ er dan uit?

In deze nieuwe serie Uit de Nieuwe Wereld, gaat Ron Blom al wandelend, in het Essenburgpark, op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen. Over hoe de Rotterdammers de afgelopen periode van social distancing, lockdown hebben ervaren. Wat zij hebben geleerd in deze periode, maar vooral, hoe zij de toekomst zien.

Wat is echt belangrijk en waarom en hoe kunnen we samen bouwen aan een nieuwe wereld, Na Coron(na)?

Aflevering 4
In deze vierde en voorlopig laatste aflevering ontmoeten we Roos. Dit is haar eerste keer in het Essenburgpark. En ze is onder de indruk van de natuur in de stad. Roos werkt in de zorg en vertelt dat ze zich zorgen gemaakt heeft over Corona, vanwege haar man, die een stuk ouder is, dan zij.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/P9pjd1hh3gE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 3
In deze derde aflevering van ‘Uit de nieuwe wereld’ gaat Ron in gesprek met Beatrice en Jan. Beatrice vertelt dat ze twee jaar geleden chronisch ziek werd en toen eigenlijk al meemaakte wat veel mensen tijdens de lockdown ervaren hebben. En Jan vertelt dat hij ook straks, na corona, wil blijven wandelen in de Rotterdamse stadsnatuur. Beiden vinden ze dat het rustige tempo van de lockdown iets is om vast te houden.

Aflevering 2
Afgelopen donderdag ontmoette Ron, Annie en haar kleinzoon Rik in het Essenburgpark. Voor Rik, die op de middelbare school zit, was er niet zoveel veranderd tijdens de afgelopen lockdown, maar Annie heeft geleerd om elke dag een taakje te doen, om te voorkomen dat ze heel de dag op de bank zou hangen. s’Middags ging ze altijd al wandelen om haar 10.000 stappen te maken.

Aflevering 1 
Krijn begon tijdens het begin van de lockdown op straat tulpen te verkopen, nadat hij op de veiling van een van de kwekers hoorde dat zij wekelijks voor enkele tonnen bloemen moesten doordraaien. Hij vertelt er alles over. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter