Uitreiking Paul Nijgh-Penning 2017

Het gaat er bij de Paul Nijgh-Penning niet om wie je bent of wat je afkomst is, maar wat je voor de stad betekent en doet. Dit jaar bestaat de Stichting Paul Nijgh-Penning 60 jaar en daarom sieren 35 banieren de Vlaggenparade op de Boompjes. Op 25 januari 2017 worden de Paul Nijgh-Penningen uitgereikt in de Burgerzaal op het stadhuis.

Thaiboksschoolhouder Khalid Chennouf, educatieve tuin-oprichter Gerrit Roukens en rasbestuurder Hans Kombrink zullen uit handen van de burgemeester de penning overhandigd krijgen voor hun verdiensten voor de stad en de Rotterdamse samenleving. 

Educatieve tuin-oprichter Gerrit Roukens krijgt een Paul Nijghpenning uitgereikt. Al 35 jaar inspireert hij kinderen en jongeren kennis te laten maken met groen in de stad en brengt ze ecologisch besef bij.

Hans Kombrink is een rasbestuurder en bevlogen Rotterdammer. Of zoals Kees Vrijdag het formuleert: “Een bestuurder pur sang, zo zou je er wel meer willen hebben voor de stad”. Op 25 januari ontvangt hij uit handen van burgemeester Aboutaleb de Paul Nijghpenning. 
Bekijk hier het verhaal van Hans:


 
Khalid Chennouf is oud-wereldkampioen en thaiboksschoolhouder. Hij combineert respect en doorzettingsvermogen voor de jeugd in het Oude Westen. Op 25 januari ontvangt hij daarvoor uit handen van burgemeester Aboutaleb de Paul Nijghpenning. 

Benieuwd naar het verhaal van Khalid Chennouf? Kijk dan deze aflevering: