Vaderlandse bakermat van tatoeëren nog steeds actief op ‘de Kaap’

Wat ooit begon als een kleine zaak in het ‘gure’ Katendrecht, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip: Tattoo Bob.
Sinds 1968 is Bob al actief op ‘De Kaap’ en met zijn tattooshop wordt hij ook wel gezien als één van de pioniers op het gebied van tatoeëren in Nederland. We trekken daarom richting Katendrecht om in gesprek te gaan met één van de godfathers van het tatoeëren. 
“Vroeger was dit een buurt vol foute kroegen, prostitutie en dat soort zaken. En daar nestelden tattooshops zich ook altijd, want daar zaten je klanten”, aldus Bob over de eerste jaren van Tattoo Bob.

Door de jaren heen is de wijk echter veranderd en daarmee ook het publiek in zijn shop. Wie nu langs het Deliplein loopt ziet niets meer wat herinnert aan een ‘foute’ wijk: “Het tatoeëren is mainstream geworden. En daardoor heb ik hier gewoon kunnen blijven zitten. Ik vind het geweldig en voel me dan ook een echte ‘Kapenees.”

Wie binnenkomt in de zaak ziet dat Bob het allang niet meer alleen doet. Zijn zoons Ralph en Michael, evenals dochter Deborah, werken allemaal in de shop. Iets wat niet helemaal de bedoeling was. “Het is denk ik net als het winnen van de loterij. Ik heb namelijk nooit gepland om ze hier aan het werk te zetten. Maar als ze dat dan vanuit zichzelf doen, en het werkt en klikt allemaal…daar mag je trots op zijn als vader.”

En mede daarom maakt Bob zich over de toekomst van zijn zaak geen zorgen. “Ik werk nu al minder vaak, en vroeg of laat zullen de kinderen het zelf moeten doen. Dus ik maak mij daar geen zorgen over. Ik heb niet het eeuwige leven en vertrouw erop dat zij dit mooie werk voort zullen zetten hier op Katendrecht.”