Vakbroeders maakt van jongeren vakmensen

Vakbroeders leidt jongeren op tot vaklui. Zij zorgen voor stageplaatsen en werkleerplekken bij schilderbedrijven. Wij volgen Chorrathan die deel uitmaakt van het project en wordt opgeleid tot schilder.
“Ik heb hiervoor drie jaar in de asbest sanering gewerkt. Maar zoals je weet, asbest is slecht voor je gezondheid. Dus op voorhand wilde ik het al niet heel lang doen. Dus ik was in die periode al aan het bedenken: ‘Wat ga ik doen.’ Na het werken met asbest heb ik een tijdje met een uitkering gezeten. Maar toen kwam een vriend van mij met een voorstel: ‘Is dat Vakbroeders niet iets voor jou?’” En de rest is geschiedenis.

Chorrathan ging in het traject mee van de sociale onderneming. Vakbroeders wil een stevige toekomst voor jongeren en bestaat sinds 2014. Ze leiden samen met onderwijspartners werkloze jongeren op tot vakman of vakvrouw. Chorrathan is daar blij mee: “Uiteindelijk ben ik wel verliefd geworden op het vak. Dingen opknappen en mooi maken. Mijn uiteindelijke doel is stabiliteit te hebben, te kunnen zorgen voor mijn kinderen. Dat is de reden waarvoor ik het ben gaan doen.”