Valentijnschool wil het Jong Roffa Songfestival winnen

Valentijnschool wil het Jong Roffa Songfestival winnen

De veertien Rotterdamse basisscholen met een finaleplek in het Jong Roffa Songfestival 2021 zijn bekend. De Valentijnschool uit Delfshaven is één van de finalisten en groep 7 gaat een videoclip maken in een poging het festival te winnen.

“Ik houd van zingen”, zegt een van de leerlingen. “Af en toe ging ik weleens voor mijn moeder zingen. Zij zei steeds dat je moet blijven zingen om je angsten te overwinnen”, vult een klasgenoot aan. “Onze meester heeft ons opgegeven en nu doen we ons best om de top te bereiken.”

Meester Remco Tielemans van de Valentijnschool is trots op zijn leerlingen. “Het is een hele enthousiaste groep. Aan het begin van het jaar hebben we ook veel aan zang gedaan. Dus toen ik dit voorbij zag komen heb ik ze opgegeven voor het Jong Roffa Songfestival”, vertelt hij. Voor sommige kinderen in de klas een droom die uit komt. “Ik wil later ook eigen liedjes maken”, zegt een meisje.

Mooie tracks
Niet alleen de leerlingen van de Valentijnschool doen mee. Nog dertien andere basisscholen verspreid over heel Rotterdam zijn geselecteerd om een clip op te nemen. “We gaan gewoon hele mooie tracks opnemen met producers, van Codarts en andere professionals. Daar komt een clipje uit en dan kunnen mensen vanaf 28 april stemmen op een stempagina op zangexpress.nl. Vanaf dat moment zijn de clips ook te bekijken”, legt Melissa ‘t Hart uit.

De kinderen van de Valentijnschool zijn in ieder geval vastberaden. “Wij zijn finalisten en gaan dit winnen”, roepen ze trots.