Van bidden naar prikken: door corona is deze kathedraal nu een grieppriklocatie

De r zit in de maand en dat betekent voor veel Rotterdammers weer een afspraak maken voor de jaarlijkse griepprik. Door corona zijn verschillende vaccinatielocaties niet meer geschikt om te prikken, omdat de maatregelen hier niet te handhaven zijn. Zo zijn sommige locaties te klein en is afstand houden niet mogelijk. Daarom schiet de H.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Delfshaven te hulp.
Een van de locaties waar de maatregelen niet te handhaven zijn, is het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan (GCML). In samenwerking met de pastoor van de kathedraal en buurtbewoners heeft het GCML het voor elkaar gekregen om de priklocatie te verplaatsen naar de naastgelegen kathedraal.

“Tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus, zaten we al vooruit te kijken naar eventuele locaties voor de griepprik. Gelukkig was de kerk bereid om ons te helpen”, aldus Karien Dagnolie, huisarts van het GCML. “Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen aan de maatschappij”, zegt Michel Hagen, plebaan van de kathedraal. “Dat is waar de kerk altijd voor heeft gestaan: mensen helpen.”