Van der Weijden naar de Olympische Spelen als co-commentator

De Olympische Spelen zijn van start en 243 Nederlandse atleten reizen af naar Rio de Janeiro. Oud-Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden zal er ook bij zijn als commentator.
Voordat hij gaat, springen wij met hem in het water van het Oostervant Zwembad in Rotterdam-West. “Ik vind het gewoon spannend. We hebben zoveel goede sporters.

Ik hoop als sportfan heel veel goede prestaties te zien en hopelijk een heleboel plakken te kunnen aanschouwen en te kunnen meejuichen”, zegt de zwemmer. Zelf zwemt Van der Weijden nog 3 á 4 keer per week in het Oostervant zwembad.

Als voormalig topsporter weet Van der Weijden als geen ander hoe het is om naar de Olympische Spelen toe te leven. En ook hoe het is na de Spelen. Als het welbekende zwarte gat intreed. “Als sporter doe je er alles aan. Je hele leven. Alles wat je doet staat in het teken van die wedstrijd en als die wedstrijd geweest is, staat alles open. Dus ik kan me wel voorstellen dat sporters dan zeggen: ”Ja wat ga ik dan doen…’” Maarten stopte zelf in 2008 en liet het er niet bij zitten. Hij schreef een boek over zijn leven. Hoe hij leukemie overleefde en daarna goud behaalde. “Nu wil ik zelf mensen inspireren en daarom ga ik na de Olympische Spelen het theater in. Ik sta in 36 theaters en de premiere is in mijn stad, Rotterdam.”