Van garage naar ‘studio’: Woningzoekenden betalen straks 1300 euro huur

De woningen in Rotterdam zijn schaars en om de krapte op de woningmarkt aan te pakken worden steeds meer voormalige kantoren, scholen en winkels omgebouwd tot woningen. Ook een garage aan de Spangesekade is nu getransformeerd tot een studio. Voor ‘slechts’ 1295 euro per maand, exclusief kosten voor gas, water en licht, kan je per direct dit ‘koopje’ betrekken.

Wat kan je verwachten als je deze woning in Spangen huurt? Volgens woningplatform Pararius heb je allereerst 64 vierkante meter tot je beschikking. Daar kan je alleen wonen of samen met een huisgenoot en ook huisdieren zijn welkom. Ook wordt er beloofd dat je als huurder het nooit meer warm of koud hebt want een airco is een voorziening die in de voormalige garage aanwezig is. Roken? Dat doe je maar buiten als je onderweg bent naar een pinautomaat om 2590,00 euro uit de muur te trekken voor de borg, kan je je daarna mooi opwarmen naast de airco.

Is er dan in deze ex-garage nog plek voor bijvoorbeeld een bolide? Zeker niet, door de transformatie van een garage naar een studio is er geen stallingsplaats meer voor een voertuig. Dat bleek tijdens de verbouwing van het pand geen probleem te zijn; een Mercedes kon tijdens de werkzaamheden namelijk alsnog prima binnen gestald worden. “Een drive-in woning”, zoals videomaker Wim Wiegmann van GeWOON TV, het noemt.