Van horrorzwembad naar theaterruimte

Zwembad Charlois? Bij menig oud-leerling van OSG Hugo de Groot zal er een belletje gaan rinkelen. Dat zwembad, in de kelder van de school, waar het water koud was en de ruimte warm, de chloorlucht je tegemoet kwam, nadat je de trap afkwam. Zwembad Charlois is niet meer, althans deels niet meer.

De middelbare school heeft de ruimte namelijk verbouwd tot een culturele ruimte. Kinderen kunnen er nu dansen, zingen, theater spelen en nog veel meer dingen doen. En dat is niet geheel zonder reden. “De ruimte was niet meer in gebruik. In het zwembad was zand gestort en het werd als opslagplaats gebruikt. Zonde, want welke school kan nu zeggen dat ze een zwembad in de kelder hebben?”, aldus afdelingshoofd Martin Buitendijk.

Martin zwom in zijn jeugdjaren in het zwembad. “Daar heb ik niet echt fijne herinneringen aan. Ik herinner mij die die haak nog, waarmee ze je boven water hielden, daar krijg ik nu nog nachtmerries van.”

Schimmels, de oude bak en een nieuwe vloer. De school heeft ervoor gekozen om het zwembad zoveel mogelijk in oude staat te laten. Zo ligt er een nieuwe vloer, maar zijn de muurtjes nog van het oude zwembad. “Die muurtjes konden we schoonmaken, maar we wilden het zoveel mogelijk intact laten. Een beetje omdat nostalgische gevoel te bewaren”, aldus een lachende Martin.

De kids zijn blij met het nieuwe klaslokaal. “We kunnen hier straks lekker dansen en nieuwe vrienden maken”, laat havo-leerling Shatysia weten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat