Van lepel naar herinneRING: ‘De lach die je op iemands gezicht tovert is super mooi’

Thijs staat ook wel bekend als de Lepelaer, want hij buigt lepels om tot ringen. Twee jaar geleden gingen we ook al bij hem langs, toen deed hij het buigen nog naast zijn studie als gymdocent. Die studie heeft Thijs links laten liggen en is nu fulltime Lepelaer in zijn eigen studio. Hij is bijna elk weekend wel te vinden op een evenement waar hij live lepels omtovert tot sieraden.

“We staan bijna elk weekend op evenementen en maken live herinneringen en dat doen we van lepeltjes”, vertelt Thijs. “Dat is het vak. Ik kan het nu echt een vak noemen na twee jaar, het buigen van lepeltjes”, grapt hij. “Het leukste aan mijn werk, lifestyle, is dat ik mensen een herinnering kan geven voor het leven. Dat ze die elke dag dragen en elke dag denken aan die herinnering, maar ook aan mij en ook aan het moment. Die lach die je op het gezicht tovert van iemand die net iets heeft gekregen van waarde is super mooi.”

Anja had nog een verzameling aan lepeltjes liggen die van haar overleden schoonmoeder waren en wist niet zo goed wat ze met die lepeltjes moest. Via het internet kwam ze Thijs tegen en besloot de lepeltjes een beter doel te geven dan de kringloop. “Hij mag ermee doen wat hij wilt. Wij wilden ze kwijt en dit is een goed doel, dat hij zijn centen ermee kan verdienen.” Als dank maakte Thijs een ring voor Anja van één van de lepels die ze zelf heeft meegebracht: “Ik vind ‘m schitterend. Het is een ring met lelietjes van Dalen erop, dat herinnert me weer aan mijn moeder”.