Van Rotterdam naar Jurrasic Park door een landschap vol verhalen

Fiets de stad uit en laat je verrassen van het Vroesenpaviljoen naar Jurrasic Park. Dat kan op 18 juni tijdens de Midden-Delfland Dag.

Start bij het Vroesenpaviljoen en doe mee aan de verrassende tocht langs landjes, duurzame projecten en spectaculaire natuur. Ontdek de geschiedenis van Rotterdam en de diverse dieren. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er bijzondere dingen te doen langs deze route.

Bij het Rottekanaal doe je verstoppertje voor volwassenen op een bizar landje, daarna bezoek je een opvallend mooi en duurzaam huis van leem. Kom van alles te weten over hertenkampen in het Park Zestienhoven met een Rotterdamse boswachter en op Landgoed de Tempel zoek je de oudste boom van Rotterdam op.

Na een tunnel onder de A13 door begint het Jurrasic Park avontuur: ontdek de sporen van de ijstijd in het landschap. Vanaf de verscholen vogelhutten in Ackerdijk zie je talloze aalschovers in de dode bomen nesten. Net zoals hun voorouders, de vliegende dino’s, hangen ze om hun vleugels te drogen.

Daarnaast kan je naar de Melkschuur van Natuurmonumenten gaan. Daar is de ‘eetbaar onkruid workshop’. De boerderij Hoogerbrugge aan de Hofweg en de belevenisboerderij van stadsherder Oosthoek langs de Oude Bovendijk zijn ook locaties op de Midden-Delfland Dag. Op de belevenisboerderij zijn er heel veel lammetjes, een kaasmakerij en is de nieuwe ‘Speeldernis’ in aanleg.

Kijk hier voor het volledige programma en meer informatie.