Van vet naar fit: de herten in het Kralingse Bos zijn weer in shape

Het gaat stukken beter met de gezondheid van de herten in het Kralingse Bos. Boswachter Alisa Troost riep Rotterdammers vorig jaar op, om de dieren in het kamp, dat te vinden is tussen de Pr. Beatrixlaan en de Boszoom, geen brood meer te voeren. Daar is naar geluisterd en dus zijn de herten weer fit: “De herten zijn meer in shape, het vachtje ziet er goed uit en de opgeblazen buiken zijn verdwenen.” 

In maart van vorig jaar, gingen we langs bij het hertenkamp in het Kralingse Bos. De kudde herten werd namelijk steeds dikker en had flink last van corona-kilo’s. De schuldigen waren wij zelf, de Rotterdammer. “Stop met het voeren van brood, ga voor iets gezonds” was de boodschap van boswachter Alisa. Daar is naar geluisterd en nu zijn de herten weer back in shape.

Alisa laat weten dat er bijna geen brood meer gevoerd wordt door voorbijgangers, maar dat mensen vaker kiezen voor wortelen of appeltjes. De boswachter is er blij mee, “ze zien er nu goed uit.” De opgeblazen buiken door het vele brood zijn ook verdwenen, maar daar komen over een paar maanden andere dikke buiken voor terug: “Rond deze tijd worden de meeste herten zwanger en dat betekent dat er in juli of augustus weer nieuwe hertjes geboren worden.” 

Bekijk hier de reportage die wij in maart van vorig jaar maakte.