Vanaf 1 november betaald parkeren in geheel Vreewijk: opluchting of ergernis?

Er komt betaald parkeren in geheel Vreewijk. Vanaf 1 november start de maatregel. Het is nu gedeeltelijk betaald parkeren in de wijk. Langparkeerders uit de betaalde gebieden parkeren hun auto in de gratis gebieden, waardoor er een parkeeroverlast ontstaat in deze delen. Buurtbewoners ergeren zich aan deze ontwikkelingen.

Volgens de bewoners is er sprake van een waterbedeffect. Als je bij het matras van een waterbed op een plaats iets naar beneden duwt, komt het water ergens anders naar boven. Zo ook bij de parkeerproblematiek in Vreewijk. Door de invoering van het betaald parkeren in sommige delen, verschuiven de auto’s naar een andere plek in de wijk, waar je nog wel gratis kan parkeren. De gemeente lost dit op met de hele wijk betaald te laten parkeren. Is dit een fijne oplossing?

Eerder dit jaar waren wij al in Vreewijk. Wie in Vreewijk de auto kwijt wilde, moest daarvoor vanaf 1 april in sommige delen van de wijk al betalen. Hierdoor ervaren bewoners veel parkeeroverlast. De plekken waar het nog gratis parkeren was, raakten toen al overvol.

Tekst gaat verder onder de video

Op Twitter peilden wij of de Vreewijkers blij zijn met deze beslissing van de gemeente. ‘Ik woon al vanaf 1976 in Vreewijk en heb de toename van auto’s meegemaakt, maar zeker in die tijd was het niet zo erg als nu! Er zijn gewoon teveel auto’s. Aan de Bongerd staan ze langs de stoep op straat. Betaald parkeren brengt de overlast naar anderen wijken tot daar ook betaald moet worden.’, aldus een Vreewijker.

Beslissing gemeente
De gemeente stuurde in september een brief naar de bewoners met de mededeling dat er betaald parkeren zou komen in de gehele wijk. Wij spraken woordvoerder Theo Breimer, die aangaf dat de beslissing inderdaad is gemaakt, om de parkeeroverlast van de bewoners in de gratis gebieden te verminderen. ‘Het is bekend bij de gemeente hoeveel parkeerplaatsen er zijn en aan de hand daarvan bepalen we hoeveel parkeervergunningen er uitgegeven kunnen worden.’

Zie de brief hieronder