Vechtsport leren van opvolgers Bruce Lee

Sifu Wachtberger is een directe leerling van één van de leerlingen van Yip Man, de leraar van Bruce Lee. Hij geeft zijn kennis nu door aan zijn eigen leerlingen. Hij is inmiddels 65 en heeft ook zijn assistenten zelf opgeleid.
Sifu D. Wachtberger, is de eerste rijks gediplomeerde Wing Chun leraar van Nederland. Dit heeft een diploma dat erkend wordt door het Ministerie van VWS. Je moet in een examen, in aanwezigheid van een Rijksgecommitteerde, laten zien dat je kundig bent in het les geven in het Wing Chun.

Hij is de laatste en langst trainende student van Grootmeester Wong Kiu. Deze Wong Kiu heeft nog les gekregen van Ip man. Ip Man was de leraar van Bruce Lee. Privé leerling vanaf 1993 tot 2009. Dit is een onafgebroken periode van 16,5 jaar. Sifu D. Wachtberger is de enige nog lesgevende leerling van Grootmeester Wong Kiu die van hem de bevoegdheid heeft ontvangen om les te mogen geven. Gediplomeerd Muaythai leraar 10e Kahn bij de Muaythai Organisatie Nederland. Geregistreerd bij de International Federatie Muaythai Amateur in Thailand.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter