Veel lege winkelpanden bij Boulevard Nesselande: “De huren zijn niet te betalen”

Veel lege winkelpanden bij Boulevard Nesselande

Het winkelgebied in Nesselande aan en rond het Maltaplein heeft te kampen met leegstand. Het is een komen en gaan van ondernemers, die het er vaak niet langer dan een paar jaar uithouden. Sijmen Aleman, die nu drie jaar in Nesselande woont, vindt het erg zonde dat het enige winkelgebied in de wijk zoveel lege panden kent.

De oorzaken zijn volgens Sijmen duidelijk. Er zijn te grote winkelruimtes, de huren zijn te hoog en de stevige wind die er vaak waait maakt het winkelgebied niet gezellig. Veel bewoners reizen af naar nabijgelegen winkelgebieden, zoals de Reigershof en de Koperwiek, voor hun boodschappen. Sommigen gaan naar het Alexandrium. Het winkelaanbod is daar veel gevarieerder en groter.

Aantrekkelijker maken
Sijmen heeft veel ervaring in de reclamebranche en deed een buurtonderzoek naar de behoeften van bewoners. Daaruit blijkt dat er vooral behoefte is aan een winkel voor huishoudelijke producten, een slagerij en een notenwinkel. Maar die komen niet doordat het niet rendabel is.

Daarom stelt Sijmen voor om kleinere winkelruimtes te creëren, zodat het ook voor de kleinere ondernemers aantrekkelijker wordt om zich aan het Maltaplein te vestigen. Woon jij in Nesselande? Laat ons dan weten wat jouw gedachten zijn over de leegstand in het winkelgebied door een mail te sturen naar [email protected].