Veel ondervoede ouderen komen bij diëtisten terecht

Veel ouderen die te maken hebben met ondervoeding, worden door de huisarts doorgestuurd naar een diëtist. In aflevering 2 van de serie ‘Ondervoeding bij Ouderen’ gaan we met diëtiste Kathleen Paal mee naar meneer Den Turk (80). Na het overlijden van zijn vrouw is hij enorm veel afgevallen, maar hij begint nu eindelijk weer aan te komen.

Ondervoeding is niet altijd even makkelijk te herkennen. Of iemand ondervoed is, heeft te maken met de verhouding tussen lengte en gewicht. Dat wordt ook wel de body mass index (BMI) genoemd. In 2012 verloor meneer Den Turk zijn vrouw. In de jaren daarna daalde zijn gewicht van 80 kilo naar 59 kilo.

Na een bezoek aan de huisarts kwam de oudere bij Kathleen Paal terecht. Vanuit haar praktijk aan de Beijerlandsestraat behandelt de diëtiste ouderen die te maken hebben met ondervoeding, waaronder dus meneer Den Turk. Hij weegt inmiddels 61 kilo en hoopt snel de 67 kilo aan te tikken.

In de serie ondervoeding bij ouderen bezoeken we Rotterdamse ouderen die met ondervoeding te maken hebben, of hadden. Ook kijken we naar oplossingen die gemeente, partners en inwoners zelf hebben voor dit probleem. Kijk voor meer informatie op: http://www.openrotterdam.nl/ondervoeding

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter