Veel Rotterdamse evenementen afgelast door de nieuwe coronamaatregelen

Door de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond afkondigde, zijn alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Volgens Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid, kijkt het kabinet zo ver vooruit om zo duidelijkheid aan organisaties van evenementen te verschaffen. Het leidt ertoe dat veel Rotterdamse evenementen niet door kunnen gaan en dat we een evenementloze lente tegemoet gaan.

We wisten al eerder dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet doorgaat. Het liedjesfestijn wordt verplaatst naar volgend jaar. Nu is dus ook bekend dat alle evenementen tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag geen doorgang vinden in de stad. Dat betekent onder meer een afgelasting van de grotere festivals Code Oranje, Kralingse Bos Festival, Oranjebitter en Kingsland. Ook het Bevrijdingsfestival in Het Park gaat niet door dit jaar.

Dance-evenementen
Popfestival ODE, dat dit weekend in Ahoy zou moeten plaatsvinden, was net als het Songfestival al eerder afgelast. Daarnaast gaan ook andere grote dance-evenementen tot 1 juni niet door. Daardoor kunnen technoliefhebbers aan het einde van deze maand niet naar Rotterdam Rave in de Maassilo en kunnen houseliefhebbers niet naar NightTown Fest in de Onderzeebootloods begin april.

Bovendien kan Toffler Festival in het Roel Langerakpark door de maatregelen niet doorgaan. Dat is extra zuur voor de organisatie en de festivalgangers, want het festival stond voor eind mei gepland; slechts twee dagen voordat het verbod op evenementen wordt opgeheven.

Kunstfestivals
Naast de dance-festivals hebben de maatregelen ook vergaande gevolgen voor de kunstfestivals. Het betekent bijvoorbeeld dat dit jaar het International Community Arts Festival, dat vandaag zou beginnen, wordt afgelast. Hetzelfde geldt voor Motel Mozaique, Rotjekoor korenfestival en de Operadagen. Deze vinden in ieder geval tot 1 juni niet plaats in onze stad.

Maaike van Langen, artistiek directeur van Circusstad Festival, reageert in een video op de afgelasting van het evenement, dat dit jaar het tienjarig jubileum zou vieren.

Filmfestivals
Bovendien gaan de verschillende filmfestivals die de komende maanden Rotterdam aandoen niet door. Dat betekent een afgelasting van het Arab Film Festival, dat overigens vandaag zou beginnen, en het Sport Film Festival in april. Festival TREK, het rondreizende foodfestival, en de Ronde van Katendrecht, het familievriendelijke wielerfestival, zijn eveneens afgelast.

Afgezien van het Eurovisie Songfestival is het nog niet bekend welke festivals naar een latere datum worden verplaatst.

Mis jij nog evenementen in bovenstaand artikel? Laat het ons weten via onze sociale mediakanalen of stuur een mail naar [email protected]!

Help jij ons mee?
OPEN Rotterdam laat graag zien hoe Rotterdammers tijdens de coronacrisis doorgaan met het dagelijks leven. Help jij ons mee? Deel je foto- en/of videomateriaal met onze redactie en wij nemen het mee in ons verslag. Uiteraard in een vorm die passend is. Hoe maak je een passende video? Klik op deze link.

Heb jij een goed verhaal en wil jij die met ons delen? We nemen graag contact met je op. Tag ons op social media of stuur een mail naar [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat