Veel rotzooi in het Zuiderpark wordt niet opgeruimd

De vrijwilligers van Burger Blauw Carnisse zijn het zat: het Zuiderpark ligt namelijk vol met rotzooi. Drugsnaalden, kapotte prullenbakken, ze treffen van alles aan. Door het ontbreken van straatnamen op de kleine paden, komen de meldingen van het afval niet goed door bij de gemeente en wordt de troep vaak niet opgeruimd.
Elke maandag en woensdag lopen de vrijwilligers van Burger Blauw Carnisse door het Zuiderpark om de gemeente te ondersteunen met de veiligheid en het schoonhouden van het park. Tijdens de rondes die het team maakt, worden alle onregelmatigheden gemeld via de app bij de gemeente. Maar omdat hun meldingen geen exacte locatie bevatten, kunnen de afvalplekken niet worden gevonden. Vrijwilliger Frans Gaphorn heeft daarom het gevoel dat hij het werk voor niks doet.

Drugsnaalden, zwervers plekjes, kapotte prullenbakken en ga zo maar door. “Op de grote paden gaat het allemaal wel, maar vooral op de kleine paden treffen wij de meest gore rommel aan”, vertelt de vrijwilliger. Hij denkt een oplossing te hebben voor het probleem. “We moeten de kleine paden ook een straatnaam geven. Dan kunnen wij de juiste locaties doorgeven en kan er snel actie worden ondernomen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat