Veerpont Maastunnel vanaf 15 november tussen Noord en Zuid

De veerpont die de fiets- en voetgangerstunnel in de Maastunnel moet vervangen start vrijdag 15 november met varen. Dat is dezelfde dat de tunnels worden afgesloten voor renovatie.

De veerdienst zal elke dag varen tussen Noord en Zuid om voetgangers en fietsers naar de overkant te brengen. De dienst wordt uitgevoerd door De Waterbus met een klepveer. De kleppen aan beide kanten zorgen dat reizigers sneller op en af kunnen stappen. Aan de zuidkant meert de veer aan in de Sint Janshaven en aan de noordkant in de Sint Jobshaven.

Het gebruik van de veerdienst is gratis. De pond start op werkdagen om 6:20 van Zuid naar Noord en eindigt met de laatste dienst van Noord naar Zuid om 23:30. De veerpond heeft een vaste dienstregeling, waarbij je elke 20 minuten kunt opstappen. Kijk voor de dienstregelingen van Noord naar Zuid en Zuid naar Noord hier.

De veerdienst vaart zeven maanden, tijdens de gehele renovatie van de fietstunnel van de Maastunnel. De voetgangerstunnel blijft dan nog vier maanden gesloten, maar voetgangers kunnen gedurende die tijd door de fietstunnel lopen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat