Vegetarisch eten uitdelen aan de West Kruiskade

Eén keer per maand staan de vrijwilligers van de Hare Krishna gemeenschap in het park aan de West Kruiskade met vegetarische lekkernijen klaar om de mensen van een warme maaltijd te voorzien. Het is bedoeld om mensen te overtuigen dat vegetarisch eten beter is, maar ook willen ze mensen helpen die het minder hebben. 

Voor vrijwilliger Rajesh is dit moment van de maand altijd bijzonder: “We doen het vooral voor de daklozen, maar iedereen is welkom.” Hij neemt dan ook speciaal vrij voor de dagen dat er eten wordt uigedeeld.

Ook vrijwilliger Jagomondash helpt mee bij het evenement Food for Life. Hij benadrukt daarbij de symbolische betekenis van het vegetarisme: “Ons lichaam is een tempel. Zodra je vlees gaat eten, maak je er een soort kerkhof van.” De inzet van de vrijwilligers is groot, zelfs op een koude dag staan ze ’s ochtends vroeg al klaar om een vegetarische maaltijd op te dienen aan wie het nodig heeft.

De mensen die komen eten zijn positief over dit initiatief van de Hare Krishna. “Er zijn veel mensen die weinig tebesteden hebben, en als een groep mensen gratis eten uitdeelt, is dat alleen maar een goed teken”, aldus een smullende bezoeker.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat