Ventilatie in scholen niet in orde: “trek warme trui aan naar school”

Langzaamaan gaat de warme zomer over in de koudere herfst, en dat veroorzaakt enige problemen bij scholen, die vaak ramen en deuren openhouden om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Donderdag werd echter bekend dat de landelijke overheid fors geld gaat investeren in ventilatie in scholen, een probleem dat ook in Rotterdam speelt bij de Wolfert Dalton-school.

OPEN Rotterdam kreeg een brief in handen van de Wolfert Dalton-school, gericht aan ouders van leerlingen op de school. In de brief adviseert de schoolleiding “een warme trui mee te nemen naar school: de ramen moeten open blijven om het risico van besmetting met het coronavirus in de lokalen te minimaliseren”.

Dit komt, schrijft de schoolleiding, omdat de gasaansluiting van de school tijdens werkzaamheden werd beschadigd en dit tot op heden nog niet is opgelost. “Het is daarnaast nog steeds toegestaan om een jas te dragen tijdens de les”, aldus de schoolleiding. Ondertussen wordt er “hard gewerkt” aan het oplossen van het probleem, terwijl er tegelijkertijd ook wordt gekeken naar “alternatieve oplossingen”.

Uit cijfers van het kabinet blijkt dat er landelijk zo’n 777 scholen zijn waar de ventilatie niet in orde is, en de oorzaak van dit probleem is niet in een korte periode op te lossen. De redactie van OPEN Rotterdam komt graag in contact met leerlingen en ouders van scholen waar de ventilatie ook (nog) niet in orde is.