Veranderingen bij (culturele) instellingen door nieuwe coronamaatregelen

Na de persconferentie gelden nieuwe regels voor (culturele) instellingen in onze stad. In een artikel schreven wij twee weken geleden dat er vijf instellingen zijn die een uitzondering zijn op de maximaal 30 personen regel. Tot hun grote teleurstelling vervalt deze regel vanaf woensdag 14 oktober, is bekend gemaakt tijdens de persconferentie op dinsdagavond.

Zo is De Doelen Rotterdam nu druk bezig met het verschuiven van concerten en de kaarthouders hiervan op de hoogte brengen. Jeugdtheater Hofplein gaat verder met 30 man per zaal. Zij zouden dit jaar hun 35e bestaan vieren. In maart wist het Rotterdamse theater dat een grote feestelijke viering niet mogelijk zou zijn. Wel hadden ze gehoopt op meer publiek. Directeur Caroline Pietermaat vertelt je alles over de (nieuwe) maatregelen die het theater neemt in de video hieronder:


Het bericht gaat door onder de video.

Bij KINO Rotterdam gaan er ook veranderingen plaatsvinden. Bij een bioscoopbezoek verandert er niks vergeleken met de laatste persconferentie. Wat betreft de bar en de horeca worden wel nieuwe maatregelen genomen: “We wachten op de reactie van de NVBF, brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland. Hieruit zal blijken welke maatregelen er voor de horeca gaan gelden”, vertelt Züleyha Azman, hoofd marketing. “Wij hebben geluk met een bioscoop. Een theaterstuk of concert voor dertig personen is natuurlijk heel anders dan een film voor dertig personen. Maar het blijft een feit dat dit niet ideaal is.”

Ook Maassilo sluit niet helemaal hun deuren. “De deur staat bij ons op een kier!”, vertelt Stefan Romgens. “Als mensen creatieve concepten of toffe ideeën hebben, kunnen ze nog altijd bij ons terecht”. Uiteraard wordt hierbij wel rekening gehouden met de huidige corona maatregelen. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat