Verantwoord vlees bezorgen vanuit voormalig Tropicana

Van stadsimker tot het bezorgen van verantwoorde vleespakketten. Voor ondernemer Abderrahim Bouna is niks te gek. Vanuit voormalig Tropicana, waar zijn bijenkasten staan, bezorgt hij tegenwoordig ook, samen met zijn compagnon Jeffrey Xavier, vleespakketten die ethisch verantwoord zijn. Hiermee wil hij de voedselketen transparanter maken, en mensen het gevoel geven dat ze vlees eten dat betrouwbaar en vers klaargemaakt is.

“Het lijkt misschien onlogisch, maar dat is het niet hoor”, aldus Abderrahim wanneer we door de kelders van het gebouw lopen. “Als imker heb je veel contact met mensen uit de landbouw, daar ben ik zoveel dingen tegengekomen waarvan ik denk…waarom gaat dat niet anders?”

En daaruit is Ons Vlees ontstaan, een bedrijf dat ethisch verantwoord vlees wil produceren. Sleutelwoord hierbij is vertrouwen tussen de producent en klant: “We willen dat mensen vertrouwen wat ze eten, iedereen heeft een beeld van de koe die vol antibiotica zit. Wij willen dat wegnemen en transparant zijn over alles wat er gebeurd. En het liefst willen we alles uit die transparante keten lokaal laten verbouwen.”

Het is een ideaal dat nu al fans heeft, zo blijkt uit zijn bezorgrondje dat hem van Rotterdam tot aan Utrecht brengt: “Mensen willen heus wel vlees eten, maar het kan allemaal een stuk eerlijker en efficiënter, wij zorgen daarvoor en ik hoop in de toekomst de hele keten te kunnen beheren zodat alles van ‘a tot z’ loopt zoals het zou moeten lopen!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat