Verbinding onder eenzame Rotterdammers door Nationale Snertdag

Wat is nou lekkerder op een druilerige zondag dan een warme kom erwtensoep? Klup, een sociaal platform voor 50-plussers, dacht daar hetzelfde over en riep daarom de Nationale Snertdag in het leven om op een vrolijke en gezellige manier met elkaar de wintermaanden in te gaan.

“Hij is lekker gevuld en de smaak is goed”, vertelt Jeanette Kaldenbach nadat ze gesmuld heeft van haar kom erwtensoep. Nationale Snertdag is in het leven geroepen voor 50-plussers die alleen thuis zitten op een druilerig dag als zondag en niet weten wat ze moeten doen. Zo’n 60 man zitten zondag in het Nieuwe Rotterdamse Café waar de snert geserveerd wordt. Jaap Houweling, werkzaam bij Klup, legt uit dat snert op zo’n dag mensen bij elkaar kan brengen. “Iedereen lust eigenlijk wel snert. En ook als je geen snert lust, dan krijg je wel een ander soort soep. Het gaat om de gezelligheid die het samen eten brengt.”

Ook Kaldenbach is puur voor de gezelligheid naar de Snertdag gekomen: “Het is erg gezellig om samen met andere Kluppers een kom snert te eten en weer bij te kletsen. Met zo’n weer als dit is het gewoon leuk om hier naar toe te komen”. Sinds twee jaar is Kaldenbach lid van Klup, een sociaal platform dat mensen met elkaar wil verbinden. Klup is bedoeld voor 50-plussers die zoeken naar gezelligheid en nieuwe contacten. Maar het is absoluut geen datingsite, vertelt Houweling: “Klup is puur bedoeld voor de gezelligheid”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter