VIDEO | Verborgen tunnel van 820 meter onder de Rotte: zo wordt Rotterdams water gebruikt

We zien in de kelder van het oudste Stadsverwarmingsgebouw aan het Grote Kerkplein, hoe water wordt opgewarmd door enorme ketels. Een verborgen tunnel van 820 meter onder de Rotte vervoerd het water naar tuinders en het water op de de Maas helpt om de Metrotunnel te bouwen. Verder laat de kelder van de Hofplein vijver zien dat water ook een decoratieve functie heeft.

Artikel gaat verder onder video.

Rotterdam van Onderen
Rotterdam staat bekend om haar indrukwekkende skyline. Maar onder de grond valt er ook veel te ontdekken! Van de kelders van het WTC Rotterdam – World Trade Center Rotterdam tot de Willemsspoortunnel bij Blaak, in seizoen 3 van de serie ‘Rotterdam van Onderen’ ga je weer op reis langs de ondergrondse hoogtepunten in deze verborgen wereld. Het nieuwe seizoen is vanaf 1 november te zien bij OPEN Rotterdam.

Kijk de eerdere afleveringen hier terug.

Rotterdam van Onderen wordt gemaakt door R’damDocs, een collectief van Stichting En…Actie! en Florian TV Network, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Sinds 2013 maakt R’damDocs documentaire series over Rotterdam. Eerdere seizoenen van Rotterdam van Onderen zijn ook vertoond in bioscopen LantarenVenster en Cinerama.