Verdachten van avondklokrellen zijn op grote schermen in de stad te zien

Verdachten van avondklokrellen zijn op grote schermen in de stad te zien

Politie

Personen die ervan worden verdacht deelgenomen te hebben aan de avondklokrellen van 25 januari, worden aan de schandpaal genageld. Verdachten van openlijke geweldpleging die zich nog niet hebben gemeld bij de politie, zijn vanaf maandag op grote schermen in de stad te zien.

De foto’s zijn onder meer te zien in reclamemasten, op grote schermen bij Centraal Station, Zuidplein en Westblaak, bij tank-, trein- en metrostations en bij schermen in winkelgebieden, zoals de Lijnbaan en Beurstraverse. Met de beelden hoopt de politie met de hulp van het publiek meer aanhoudingen te verrichten, want het is nog niet gelukt om de identiteit van alle verdachten te achterhalen.

Tientallen verdachten opgepakt
De politie hield op de avond van de rellen al bijna 60 verdachten aan. In de weken erna wist de politie nog eens zeven verdachten aan te houden, onder andere doordat de beelden werden getoond bij Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op sociale media. Twee verdachten meldden zich de afgelopen weken zelf bij een politiebureau.

Tijdens de avondklokrellen op maandagavond 25 januari werden verschillende winkels aan de Beijerlandselaan geplunderd. Ook werd er geweld gepleegd tegen politieagenten en journalisten. Meerdere agenten raakten daarbij gewond. De totale schade loopt in de honderduizenden euro’s.

Een deel van de zaak van deze onderneemster werd vernield, zo vertelde ze eerder tegen OPEN Rotterdam.