Verkeerscontrole Maasboulevard een succes: aanhoudingen, bekeuringen en openstaande belastingen

Op de Maasboulevard in Rotterdam heeft de politie woensdagavond een grote verkeerscontrole uitgevoerd en 106 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed en 36 andere bestuurders zijn op de bon geslingerd.

Naast aanhoudingen en bekeuringen heeft de politie ook drie keer drugs en een mes aangetroffen in de voertuigen. Vier auto’s en een motor zijn daarnaast in beslag genomen. De belastingdienst heeft tot slot tienduizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd.

Aanpakken van ‘verkeershufters’
De Maasboulevard is al langer een probleem in Rotterdam. Bewoners zijn onder andere het rijgedrag van de automobilisten zat. De bewoners van de residentie zijn van mening dat er iets moet gebeuren, aangezien het hun woonplezier aan de Maasboulevard in zekere mate beïnvloedt.

Er worden meerdere oplossingen genoemd. Een hiervan is het plaatsen van flitspalen: “Als je boetes wil uitdelen, weet je dat dat hier altijd kan. Je kan hier mensenlevens mee redden en daarnaast zal ook de geluidsoverlast verminderen”, vertelde een bewoner in april al tegen deze site. Zo vond er afgelopen jaar een ongeluk plaats op de weg, waarbij een koppel om het leven kwam. Een andere bewoner vindt dat de politie vaker die kant op gestuurd moet worden. “Doe eens een algemene controle en vraag de jongeren waar ze precies mee bezig zijn. En als ze verdachte dingen zien, moeten ze deze activiteiten natuurlijk meteen proberen te elimineren.”