Verkiezingspodcast Young010: Hoe verbeteren we de positie van jongeren op de arbeidsmarkt?

Door te werken verdien je geld om te leven. Maar hoe kom je aan werk? Is het alleen maar solliciteren of speelt er meer mee? En wat maakt het dat jongeren soms heel veel moeite moeten doen om aan een baan te komen?

Tishana en Wijnand van Young010 gaan in gesprek met Tom, 19-jarige die zag hoe belangrijk een netwerk was voor het krijgen van een baan. Ook spreken ze Yoshua Priele, van Young UP, een organisatie die zich richt op de talentontwikkeling van jongeren met een focus op de arbeidsmarkt. Hij geeft praktische tips geeft voor het vinden van werk.

Als laatste spreken ze met Alina Bijl, voorzitter van FNV Young en United (de jongerentak van de FNV vakbond) die met ons uitzoomt: wat moeten we doen om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren?

Verkiezingspodcast

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren. Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord.

Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe we de stad mooier, beter en leuker kunnen maken, voor en door jongeren. Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam. De verkiezingspodcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).

Luister hier alle afleveringen van de verkiezingspodcast van Young010.