Verontwaardiging over gekapte Kastanjebomen Hilligersberg

De Gemeente Rotterdam heeft de Kastanjebomen aan de Montignylaan in Hilligersberg gekapt. De bejaarde bomen zijn gekapt omdat er een aantal ziek was. Kastanjebomen krijgen vaak last van de Kastanjebloedingsziekte. Eerder waren tijdens en storm in de Montignylaan al twee verzwakte bomen omgevallen. Dit en de plannen voor de vervanging van het riool in de straat heeft de gemeente doen besluiten de bomen te kappen. In de plaats van de gekapte bomen worden Fladderiepen geplant.

De plannen voor de kap van de bomen zijn als sinds 2018 bij de bewoners bekend. Toch is er op de website van het Landelijk Meldpunt Bomenkap, www.bomenkapmeldpunt.nl, verontwaardigd gereageerd. Volgens de reacties op de website is de ziekte van de bomen als smoes gebruikt en is er eigenlijk gekapt om aan de vraag naar biomassa te voldoen van energiecentrales.

Op woensdagavond 11 maart is er in het gebouw van De Toorop Mavo aan Tooroplaan 8 een inloopavond voor plannen aan de Montignylaan.

Het zou zomaar kunnen dat er van de gekapte Kastanjebomen broodplankjes gezaagd worden. Hoe dat gaat zie je hieronder in onze reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat