Verpleeghuis de Leeuwenhoek dicht voor bezoekers na mogelijke besmetting coronavirus

Verpleeghuis de Leeuwenhoek is voor onbepaalde tijd gesloten voor bezoekers. Dat maakt het verpleeghuis op donderdag 19 maart rond 21:00 uur ‘s avonds bekend aan familieleden en andere naasten. De reden hiervoor is een vermoeden van besmetting met COVID-19 van bewoners op twee verdiepingen. Dit bericht komt twee uur na de aankondiging door minister de Jonge van de maatregel om verzorgingshuizen te sluiten voor bezoek.

De drie verdiepingen van het verzorgingstehuis zijn per direct in isolatie gegaan. Een van de bewoners is getest op COVID-19, maar de uitslag was negatief. Toch blijft er onder de behandelend artsen een vermoeden bestaan dat andere bewoners mogelijk besmet zijn met het virus. Het verzorgend personeel neemt daarom maatregelen.

De maatregelen zijn in lijn met het protocol van het RIVM; geen bezoek (alleen wanneer noodzakelijk) en de verpleging draagt beschermende kleding, maskers en spatbrillen. De verdachte bewoners worden afgeschermd van de rest en worden geplaatst in eenpersoonskamers met eigen voorzieningen.

Om toch in contact te kunnen blijven met naasten zijn er tablets beschikbaar. Daarmee kunnen bewoners beeldbellen met familieleden, vrienden en kennissen.

Het coronavirus-team van Humanitas is in overleg over het te volgen protocol.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat