Verrassingsconcert Matthäus Passion van meer dan 100 muzikanten op Centraal Station

De reizigers op Rotterdam Centraal zijn verrast door een optreden door het koor van Toonkunst Rotterdam. Het optreden op Centraal Station met 90 koorleden en ruim 20 orkestleden is de aftrap van het stadsproject Matthäus Passion, dat heel de maand maart plaatsvindt.

Charlotte is een van de koorleden en zingt al 16 jaar bij Toonkunst Rotterdam: “Het allermooiste vind ik altijd om het samen te doen”, vertelt ze. “Ook als je een concert geeft, om dan te merken dat het bij het publiek iets doet”, voegt ze er nog aan toe. De leden van het koor moeten natuurlijk naar de dirigent kijken, maar je oog valt natuurlijk wel eens op mensen op de eerste rij. “Dan zie je wel eens ontroering, dat is gewoon een heel erg mooi moment.”

Dit is niet de eerste keer dat Toonkunst op Centraal Station een optreden geeft. In 2020 deden zij het voor het eerst, waarbij ook de bedoeling was dat heel de maand maart in het teken stond van Matthäus. Door corona kon dat niet doorgaan, maar dit jaar dus wel. “Dat is natuurlijk fantastisch.”

Het koor heeft de jongste voorzitter sinds enkele decennia, Pelle van 27 jaar. “Het trekt ook weer jonge mensen aan”, zegt Pelle over zijn leeftijd. “Het zingen is leuk voor iedereen, niet alleen voor bejaarden” grapt hij.