Verslag doen met bekende Rotterdammer Chantal Arts

Chantal Arts is een bekende verschijning in Rotterdam. Met haar karretje met camera- en audio apparatuur is ze overal in de stad te vinden om verslag te doen voor haar Youtube kanaal: Star TV Rotterdam. Wij liepen een dagje met haar mee!
Chantal heeft al haar hele leven een liefde voor video. Ze heeft gefilmd voor Cineac Pietje Bell en daarna is ze haar eigen Youtube kanaal Star TV Rotterdam begonnen. Ze heeft een gigantische hoeveelheid materiaal op het kanaal staan. Op Star TV Rotterdam staan ondertussen bijna 16.000 video’s en op haar kanaal Chantal PB staan ruim 7000 video’s. Voor haar is het belangrijk dat bezoekers van evenementen het kunnen zien: “Mensen op het evenement, daar doe ik het voor. Dat ze het terug kunnen kijken. Ik doe het niet voor de massa.”

Chantal is zelfs van zo’n groot belang voor de stad dat Museum Rotterdam haar tot Echt Rotterdams Erfgoed heeft gekroond. Echt Rotterdams erfgoed is de actieve collectie van de initiatieven, gemeenschappen of mensen die voor verbinding zorgen in Rotterdam. Nicole van Dijk is curator van Echt Rotterdams Erfgoed: “Chantal is op geheel eigen wijze toch heel inspirerend. Chantal is overal. Het maakt haar niet uit of mensen heel beroemd zijn of helemaal niet. Zij vindt alle verhalen de moeite waard.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter