Vertrek Jens Toornstra valt Feyenoordsupporters zwaar

Na acht seizoenen, 313 profduels, 65 doelpunten en 62 assists, neemt Jens Toornstra afscheid van Feyenoord. Hij keert terug naar FC Utrecht, de club die hij verruilde voor de club uit Rotterdam-Zuid. Feyenoord supporters nemen met verdriet afscheid van de 33-jarige middenvelder. Zo blijkt ook uit de reacties op social media.

Toornstra heeft mooie momenten meegemaakt met Feyenoord. Zo was hij bij het kampioenschap in 2017, won hij tweemaal de KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Door veel Rotterdammers wordt hij bestempeld als ‘legende’ en ‘held’.

Een aantal Rotterdammers zijn het dan ook niet eens met de beslissing van Arne Slot en zijn van mening dat Toornstra bij Feyenoord moest blijven.

De emoties bij de supporters gaan dan ook alle kanten op: van verdriet tot trots.

Desondanks wordt er gesproken van ‘de mooiste transfer van deze zomer’, omdat de Feyenoorders en de staf van de club hun ‘held’ een overstap en succes in zijn carrière gunnen.

Feyenoord maakt op hun socialmediakanalen bekend dat de supporters aanstaande zaterdag, voor de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, afscheid kunnen nemen van hun geliefde speler. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid een vaarwel met een lach en een traan, voor zowel Toornstra als voor de Feyenoorders.

Bekijk hier het afscheidsinterview van Jens Toornstra