Verzamelplek voor startende creatieve ondernemers

Het zou 3 maanden open zijn. Inmiddels zijn ze 1,5 jaar verder. De creatieve broedplaats Toko 51. Op de West-Kruiskade 51. De heren van stichting Cretopia bieden hier een plek voor onder anderen muziek, kunst en… mensen.
Vanuit de gemeente werden Lennard de Vlieger en Piet Hein gevraagd om op nummer 51 op de West-Kruiskade een bruisende plek neer te zetten. Dit werd Toko 51. Met deze plek proberen zij ruimte te bieden aan startende kunstenaars en ondernemers. Zo zit er een Mexicaans eetcafé gevestigd, zijn er exposities van schilders en fotografen. En hebben ze ook een vintage kledingshop. Naast dit diverse aanbod hebben zij ook een letterlijk en figuurlijk laagdrempelig podium. Een podium waar iedereen van professionals, amateurs, toeristen kunnen inprikken en muziek spelen. Zo koos Nanda Akkerman zangeres / zang coach om haar evenement te houden op deze plek.

Nanda Akkerman organiseerde in Toko 51 het evenement De Huiskamer van West. Een ongeregisseerde samenkomst van artiesten, welke zonder een vast progamma hun muziek kwamen delen. Zij koos voor Cretopia omdat de plek haar een mooie locatie leek als afsluiter van haar songwriting workshops: “Je krijgt de mogelijkheid om events te organiseren die niet al te duur hoeven te kosten. Waar de samenleving bij elkaar kan komen. Waar er niet alleen plek is voor muziek maar ook voor kunst.”