VIDEO | Buitensporten de oplossing na invoeren van QR-code in sportscholen

Een corona toegangsbewijs laten zien voordat je naar binnen kunt in de sportschool. Dat is de nieuwe maatregel die vanaf 6 november in gaat. Wij gingen naar het Vroesenpark en vroegen de Rotterdammers hoe zij aan hun dagelijkse beweging komen. Binnen of buiten?

Samen met je personal trainer of vrienden buitensporten, Rotterdammers in het Vroesenpark doen dit wekelijks. Een Rotterdammer vertelt ons dat hij drie dagen in de week hockeyt en de overige dagen buiten traint bij de fitnesstoestellen in het park. “Trainen doe ik het liefst buiten, naar de sportschool ga ik alleen als het weer echt niet mee zit.”

Het corona toegangsbewijs voor de sportschool en amateursport vinden Rotterdammers niet de oplossing om de coronacijfers te laten dalen. Voor je gezondheid is sporten heel erg belangrijk en niet voor iedereen is het mogelijk om buiten te sporten. “Voor de mensen die net als ik in hun revalidatieproces zitten, kan het een probleem zijn om een QR-code te laten zien bij binnenkomst,” vertelt een voorbijganger. Tijdens zijn revalidatieproces is het sporten en bewegen namelijk heel erg belangrijk.

Benieuwd naar meer antwoorden van Rotterdammers? Bekijk dan de video.