VIDEO | D66 voelt zich medeverantwoordelijk voor sloop Tweebosbuurt: ‘Doen we zo nooit meer’

d66 gemeente rotterdam

Het partijcongres van D66 afgelopen weekend gaf Rotterdammers de gelegenheid om te debatteren over het verkiezingsprogramma van die partij, specifiek over de woonkwestie. Oud-Tweebosbuurtbewoner Mustapha nam deel aan dit debat, in de hoop dat zijn input zorgt dat D66 het verkiezingsprogramma op een paar punten bijstelt.

Mustapha zijn werk bestaat voornamelijk uit vrijwilligerswerk en mantelzorg. Hij zit in de bewonerscommissie Tweebosbuurt en komt daar ook vandaan. Mustapha maakt duidelijk dat wonen een grondrecht is van iedereen ongeacht inkomen of afkomst.

“Wat wij in ieder geval duidelijk willen maken, is dat je plannen samen met de bewoners moet maken”, vertelt Mustapha Eaisaouiyen, die ook deel uit maakt van Recht op de Stad.. “Herstructureringsprojecten zoals bij de Tweebosbuurt zullen niet snel meer voorkomen denk ik.”

Wijken mixen
Fractievoorzitter en lijsttrekker Chantal Zeegers van D66 geeft aan dat ze nooit meer dezelfde aanpak zullen gebruiken als bij de Tweebosbuurt. Wel vindt Chantal dat wijken gemixt moeten worden. “Je hebt wijken waar 90 procent sociaal is, wij denken dat het beter is als er ook woningen tussen zitten voor hogere inkomens. Zo zullen de voorzieningen levensvatbaarder zijn en winkels blijven beter overeind als er daadkrachtigere mensen wonen.”

Volgens Mustapha zijn de wijken waar nu sloopplannen voor zijn juist prima in balans.

In maart gemeenteraadsverkiezingen
De verkiezingsstrijd begint langzaam op gang te komen in Rotterdam. In maart wordt er een nieuwe gemeenteraad en wijkraad gekozen. De eerste partijen hebben hun lijsttrekkers al bekend gemaakt.