VIDEO | Dounia uit West zorgt voor waterputten in naam van Feis over heel de wereld

Dounia is nog een tiener maar heeft al honderden mensen over de hele wereld aan voedsel en water geholpen. De Rotterdamse begint deze week in haar nieuwe kantoor waar ze een organisatie runt met meer dan 60 vrijwilligers.

Dounia is altijd zo geweest. Al jaren geeft ze de helft van haar salaris op, om het te geven aan andere mensen. “Er is niks mooiers dan een lach op iemand z’n gezicht toveren”, zegt ze.

Dounia begon toen ze 12 jaar oud was met een sponsorloop en is sindsdien niet meer gestopt. Ze werkt nu nog naast de organisatie, maar hoopt in de toekomst een manier te vinden om van mensen helpen haar fulltime baan te maken. Haar grote inspiratiebronnen zijn haar oma en rapper Feis. Het huis van haar oma was een veilig toevluchtsoord voor iedereen in de buurt. De wens van Feis om waterputten te slaan in het buitenland heeft Dounia na zijn dood opgepakt. Voor haar is een dag pas geslaagd als ze iemand heeft kunnen helpen.

“Het is eigenlijk gewoon een verslaving”, meent Dounia. Als ze een week niemand heeft geholpen voelt het gek voor haar. Wij spraken haar terwijl ze haar kantoor klaar maakt over haar passie, haar inspiratiebronnen en waarom ze dit nou doet.