VIDEO | geWOON TV staat stil bij druk op bewoners van Pompenburgflat

Wat moet je doen als je huis op de nominatie staat om tegen de vlakte te gaan? Wim Wiegman en Ron Blom van geWOON TV reflecteren op het bericht dat de Pompenburgflat mogelijk plaats moet maken voor nieuwbouw.

Veel bewoners van de Pompenburg voelden zich overvallen toen ze hoorden van de sloop en nieuwbouwplannen. Daarom organiseren ze regelmatig een protest op de stoep. Deze keer gingen Wim en Ron mee naar binnen en namen een kijkje in het appartement van Els. Ze is op leeftijd en moet er niet aan denken om twee keer te moeten verhuizen.

Bewoner Emmy werkte vroeger in de architectuur maar snapt niks van de plannen. “Waarom slopen onzin is? Nou de woningen zijn onlangs nog ingrijpend verduurzaamd.” De bewoners geven de strijd niet op en spreken komende woensdag in op het Stadhuis.

Wim, reporter van geWOON TV staat verbaasd op de galerij, niemand heeft het gehad over die mooie binnentuin. Die verdwijnt ook, mochten de nieuwbouwplannen doorgaan. “Die fiere boom in het midden, die gaat dan naar een biomassacentrale”, verzucht Marianne.

Verhuurder Havensteder liet begin maart al aan geWOON TV weten dat ze in de toekomst sociale huur in het centrum willen garanderen.