VIDEO | GeWOON TV blikt terug op Woonopstand en kijkt uit naar Woonverzet in Den Haag

GeWOON TV blikt in deze nieuwe aflevering terug op de Woonopstand. Daarin zien we dat Mustapha Eaisaouiyen moet verhuizen uit de Tweebosbuurt. Een van de redenen waarom onder andere hij aanwezig is bij het woonprotest in Rotterdam.

Samen met andere slachtoffers van de wooncrisis richtte Mustapha in maart 2021 Recht op de Stad op. In dit platform zijn bewonersgroepen verenigd. Zij hebben een alternatief voor de woonvisie op de kaart gezet. Op de demonstratie, die begon in het Afrikaanderpark, kwamen duizenden geïnteresseerden af.

Artikel gaat verder onder video.

Het protest loopt anders dan ze verwacht hadden, vooral door het gewelddadige optreden van de politie. Daarover spreekt Mustapha nog in in de raad. Maar de woonopstanden gaan door, de eerste op de agenda is komende zondag in Den Haag.

Doordenkavonden
Recht op de Stad doet zijn best om gehoord te worden door de politiek. Daarom organiseren ze in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de doordenkavonden in Leeszaal West.    De volgende avond is 15 november en gaat over “wijken in balans”.