VIDEO | Harry brengt Overschie weer in kerstsferen: ‘Jezelf elk jaar overtreffen’

Sinterklaas is nog maar net vertrokken, maar in Overschie is kerst al in volle gang. Harry Ballemaker heeft, net als voorgaande jaren, zijn huis weer van top tot teen in kerstverlichting gehuld.

“Het thema is Disney, dus ik heb zelf een kasteel gemaakt met mijn 3D-printer”, vertelt Harry, die al zo’n zeven jaar zijn huis versierd voor de feestdagen. “Daar ben ik in het voorjaar al mee begonnen, want ik moest alles met de hand beschilderen.” Zodra Sinterklaas het land uit was, heeft Harry de laatste puntjes op de i gezet voor zijn licht- en muziekshow.

Van Halloween naar kerst
In oktober stond de woning van Harry in het teken van Halloween, en na 31 oktober heeft hij samen met zijn vrouw zijn huis aan de Zestienhovense Kade omgetoverd in de kerstsfeer.

Ze hebben de afspraak gemaakt dat Harry de buitenkant mag versieren, en zijn vrouw binnenshuis de regie heeft. “Behalve het kerstdorp, dat is mijn project!”

Positieve reacties
Hoewel het huis van Harry in de wintermaanden een groot spektakel wordt, hebben de buren er allesbehalve last van. “Het is zo gezellig”, zegt een buurtbewoner. “Ik krijg al helemaal zin in de kerst.”

Harry post regelmatig updates van zijn versieringen op zijn Facebookpagina Overschie Lights, en is inmiddels uitgegroeid tot een bekend fenomeen. “Dat is wel het nadeel”, lacht Harry. “Mensen krijgen verwachtingen, dus ik moet mezelf ieder jaar overtreffen.”