VIDEO | Kunst Blijft Slapen: Rotterdamse huishoudens krijgen kunstwerk te logeren

Kunst uit een echt museum-depot bij jou thuis aan de muur. Dit najaar maken twintig Rotterdamse huishoudens dit mee. All you can Art, de samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista uit Curaçao, organiseert dit jaar een nieuw programmaonderdeel genaamd Kunst Blijft Slapen.

Sinds zes jaar brengt All you can Art Rotterdammers in aanraking met kunst: ze leren om kunst te maken en te ontdekken. Ook bij Kunst Blijft Slapen staat de beleving van Rotterdammers centraal.

Vijf kunstwerken uit het depot Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort hebben een plekje gekregen aan de muur van vijf verschillende huishoudens. De gastgezinnen worden geworven binnen de communities van de samenwerkingspartners van All you can Art. De Pauluskerk, het Gemaal op Zuid, Reakt, Kunstlab en Laurens ouderenzorg doen mee.

De kunstwerken blijven bij elk adres twee weken ‘logeren’ en vervolgens weer doorgegeven aan iemand anders binnen de gemeenschap. Studenten van de Willem de Kooning Academie gaan op bezoek bij deze adressen en laten zich inspireren door wat zij zien en horen. Onder begeleiding van de kunstenaars van All You can Art maken de studenten 20 nieuwe werken die samen met de vijf kunstwerken uit de Rijkscollectie worden tentoongesteld in de Kunsthal. De 20 nieuwe kunstwerken krijgen een plekje bij de Rotterdammers die hebben meegedaan aan Kunst Blijft Slapen.

Kunst Blijft Slapen is dit najaar te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Kunsthal Rotterdam.