VIDEO | Op de Beijerlandselaan worden jongeren aangesproken met stoepkrijt: ‘Breek de buurt niet af’

Kunstenares Pauline Wiersema heeft samen met buurtbewoners voorkomen dat coronafrustraties zijn ontaard in rellen op de Beijerlandselaan. De afgelopen dagen gingen er op sociale media oproepen rond om te rellen bij onder meer die straat op Zuid. De Beijerlandselaan kreeg het in januari ook al zwaar te verduren na de avondklokrellen en een herhaling zou een ramp betekenen. Daarom bedachten ze in de buurt een stoepkrijtactie.

Om nieuwe rellen te voorkomen en jongeren uit de buurt aan te spreken, had buurtbewoonster en kunstenares Pauline namelijk een veel betere manier om de frustraties te uiten. “Toevallig had ik nog een enorme hoeveelheid stoepkrijt liggen en hoorde ik de geruchten over de rellen. Dus besloot ik actie te ondernemen”, aldus de kunstenares.

Tientallen boodschappen gekrijt
Algauw kwamen allerlei buren, kinderen en voorbijgangers meedoen, waaronder ook vrijwilligers van de Alliantie Hand in Hand. Allen deelden ze krijt uit aan voorbijgangers, zegt ze tegen OPEN Rotterdam. De voorbijgangers konden hun boodschap aan de jongeren én hun frustraties over corona op de stoep schrijven. Daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Tientallen boodschappen zijn op de stoep geschreven, onder meer gericht aan potentiële relschoppers. “Hugo de Jonge sucks, maar onze buurt afbreken nog meer”, “Niet rellen, maar Rutte bellen” en “Laten we het gezellig houden” staat er geschreven. Ook hebben tekenaars hun creativiteit de vrije loop gelaten: de stoep is volgetekend met bloemetjes en smileys.

Onder de video’s vind je een fotocollage met op de stoep geschreven uitspraken van voorbijgangers.