VIDEO | Rotterdam viert het Divali feest in Theater Zuidplein

Mark Bolk

In het teken van het Hindoestaanse Divali feest, was er in het Theater Zuidplein op zondag 31 oktober een Divali avond. Tijdens deze sfeervolle avond, georganiseerd door Hindoestaanse stichting APNA, konden Rotterdammers genieten van diverse Bollywood optredens.

De optredens van onder andere Divali pooja, 40 leerlingen van de SR-Music Academy onder leiding van Soerin Ramkhelawan, SR Music en Kajal Londa Ke Naach en Bharat Natyam danseres Thoori Balakrishnan werden begeleid door presentators Joy Sewpersad en Sandip Ramlal.

Artikel gaat verder onder video.

APNA
Het Divali feest is dit jaar op donderdag 4 november. Stichting APNA en haar aangesloten organisaties organiseren al meerdere jaren het Divali feest in het Rotterdam-Rijnmondgebied. Het feest wordt ook wel het lichtfeest genoemd omdat Hindoestanen op deze dacht diya (licht) aansteken. Bij het vallen van de avond wordt er een vuuroffer gebracht met deze lichtjes. Divali staat voor de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, wijsheid op onwetendheid en van de waarheid op onwaarheid.