VIDEO | Rotterdamse binnenstad is winterklaar, bewijzen vlaggen bij de Vlaggenparade

De vlaggen bij de Vlaggenparade staan in het teken van het winterprogramma van Urban Department Store Rotterdam. Ze hebben de binnenstad betoverd met kerstversiering en er zullen de komende weken allerlei pop-up-tredens te zien zijn.

“Dit gaat nog best zwaar”, zegt Heleen Mookhoek. De projectmanager van UDS Rotterdam hijst een vlag in de mast op de Vlaggenparade. “Dit is de hoofdvlag van de Vlaggenparade en hiermee heten we iedereen een warm welkom in Rotterdam. Ook lanceren we op deze manier onze winterprogrammering”, legt ze uit.

“We hebben lichtjes in het winkelgebied aangebracht. Er staan kerstbomen en ook de Coolsingel heeft een lasershow. Het moet echt een warm gevoel geven”, vertelt Heleen.

“We hebben optredens vanaf het eerste weekend in december tot en met het laatste weekend van de Kerstvakantie.”

Veilig winkelen en verblijven in winterse binnenstad
Ze wandelt samen met Corine Lidouw van Raoul Lunch Café over de Vlaggenparade. “De winter houdt een hoop mensen achter de deur. Thuis. Zeker tijdens deze coronatijd. Het is belangrijk om te laten zien dat mensen hier toch op een veilige manier kunnen verblijven of winkelen. Op dit moment natuurlijk wel maar tot 17.00 uur”, zegt Corine.

Het winterse programma bestaat ook uit optredens in de binnenstad. “We hebben optredens vanaf komend weekend tot en met het laatste weekend van de Kerstvakantie. Er zijn spoken word artiesten, jazzbands, koren en straattheater. Het zijn steeds korte optredens die door het centrum te zien zijn”, besluit Heleen.

Stichting Vlaggenparade
Deze video kwam tot stand in samenwerking met Stichting Vlaggenparade. Deze stichting onderhoudt de vlaggen aan de Boompjes en gaat samenwerkingen aan met Rotterdamse evenementen of goede doelen die ook vlaggen mogen hijsen. Bekijk hier alle video’s over de Vlaggenparade.