Video | Salonboot De Maze ontvangt weer bezoekers

Salonboot De Maze heeft sinds 1 juli een nieuwe eigenaar. De Maze zal dit jaar deel uitmaken van de Wereldhavendagen, waar alle Rotterdammers kennis kunnen maken met de 57 jaar oude boot.

Horecaondernemer David Biersteker leert zelf nog voor zijn groot vaarbewijs, maar maakt van zijn droom werkelijkheid. Hij wilde altijd al een boot kopen. Het was een tip van zijn leermeester en tevens kapitein van de boot, Chris van Doorn. Chris is al 18 jaar betrokken bij de salonboot.

OPEN Rotterdam vaart alvast een rondje mee. Het artikel gaat door onder de video.

‘Ik vond het gelijk een fantastisch schip’

De salonboot begon haar carrière in 1964 als directievaartuig van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. Ook leden van het Koninklijk Huis waren regelmatig te gast aan boord van De Maze. “Ik vond het gelijk een fantastisch schip en toen heb ik gekeken wat de mogelijkheden waren om het schip over te nemen en heb ik een bod gedaan”, legt David uit.

David vaart al zijn hele leven. “Varen is altijd al mijn hobby geweest. En de combinatie van varen en horeca op zo’n mooi schip is een absolute droom”, aldus David.

Wereldhavendagen
De Maze zal in samenwerking met restaurant Vineum ook aanwezig zijn bij de Wereldhavendagen van 3 tot en met 5 september. Op deze dagen verzorgen zij een lunch- en dinervaart voor twee tot maximaal twaalf gasten.