VIDEO | SKVR wil Maaklab in Hillevliet voor kinderen op Zuid

De SKVR hoopt met een crowdfundingcampagne een Maaklab te starten in verzamelgebouw de Hillevliet in Hillesluis. Het Maaklab trapte afgelopen zondag af met een eerste workshop. Het lab moet kinderen helpen met ontdekken van hun creativiteit en technologie.

In het voorjaar van 2022 opent SKVR een nieuwe locatie in Huis van De Wijk de Hillevliet. Enkele activiteiten worden er al gehouden om kennis te maken in de wijk. In de Hillevliet komt er een een creatieve doe-plek; het Maaklab waar kinderen en jongeren met allerlei apparatuur dingen kunnen ontwerpen. “Ik vind het leuk om zelf dingen te maken, in plaats van dat andere het voor je doen. Als er een gat in mijn broek zit, naai ik het zelf weer dicht. Het geeft mij een zelfstandig gevoel als ik mijn broek zelf dicht kan maken”, vertelt Mohammed.

Vanuit het Maaklab wil de organisatie iets doen voor de buurt en bijdragen aan gelijke kansen op Zuid. Zij willen de kinderen interesseren in de mogelijkheden van een opleiding in de techniek. Een crowdfunding moet het lab in Hillesluis mogelijk maken. De crowdfunding is opgestart om het Maaklab te bekostigen en om een community op te starten. Op dit moment is er met de crowdfunding 9660 euro opgehaald. Het doel van de crowdfunding is om 20.000 euro op te halen om natuurlijk apparatuur, gereedschap en instrumenten aan te schaffen.
Een donatie draagt ook bij aan het makerschap en toekomst van kinderen op Zuid. Donateurs krijgen onder andere in ruil verschillende workshops ervoor terug.

Meer informatie kun je hier vinden.