VIDEO | Spelen op Jeugdvakantieland gaat al ruim 60 jaar van generatie op generatie

jeugdvakantieland

Tot 27 augustus kunnen Rotterdamse kinderen naar Jeugdvakantieland. Het speelfestijn in Ahoy is al ruim zestig jaar een begrip voor Rotterdamse gezinnen. Oma’s en opa’s die er ooit zelf speelden, gaan er nu naartoe met hun kleinkinderen. Ze komen er voor het plezier, maar kinderen leren spelenderwijs ook nieuwe dingen.

Organisator Natasja Hörnemann van Lodder Events noemt Jeugdvakantieland een “maatschappelijk evenement”. Samen met Ahoy en de gemeente Rotterdam stelde zij het programma voor de 63ste editie samen. Het speelfestijn is bedoeld voor kinderen uit gezinnen die leven op de armoedegrens of net daarboven. Zij kunnen meestal niet op vakantie en brengen de zomer thuis door. Met de Rotterdampas betalen zij 2 euro per dag; normaal kosten de tickets 8 euro.

Het geheim van Jeugdvakantieland
Alhoewel Jeugdvakantieland niet gericht is op leren, steken ze in Ahoy zeker wat op van het event. Zoals bij het BMX’en, het fietscrossen op een parcours. Spelenderwijs leren ze zo ook over fietsen en het verkeer, stelt een begeleider. “Op een speelse manier leren ze hier ook”, bevestigt Hörnemann. Ze denkt dat Jeudvakantieland ook in 2021 kinderen genoeg te bieden heeft. “Niet achter de computer, maar leuke activiteiten zoals knutselen. Ik denk dat dat het geheim is van Jeugdvakantieland.”