VIDEO | Spullen ruilen bij het Milieupark Festival in Middelland

De tijd dat je je oude rommel bij het vuil zette, is allang voorbij! Recyclen is helemaal hot, en daarom vond het Milieupark Festival plaats. In het Branco van Dantzigpark in Middelland kunnen de Rotterdammers hun spullen ruilen voor iets anders.

Het Milieupark Festival is onderdeel van de Week van de Omloop dat wordt georganiseerd door Julia Stoevelaar en Nadia Mooij. ’’Wij organiseren dit festival met als doel dat mensen meer gaan nadenken over hoeveel spullen zij eigenlijk wel niet hebben. Omdat wij als mensen zoveel gebruiken komt er ook meer afval op straat en dit is de gelegenheid om het op te ruimen’’, legt Mooij uit. Bij Milieupark Festival kan jij jouw bruikbare spullen ruilen, genieten van de muziek en een hapje eten.

‘’Ik leef heel erg duurzaam al van kinds af aan. Wij hadden thuis niet breed en daarom kreeg ik vaak de oude kleding van mijn oudere broers en zussen. Nu koop ik mijn kleding vaak in de tweedehandswinkels hier in Rotterdam’’, vertelt een van de vrijwilligers van het festival.