VIDEO | Tuttebelle Fashion in Prins Alexander scoort tijdens lockdown met online liveshow

Peter en Mirjam zijn zo’n drie jaar geleden de kledingwinkel Tuttebelle Fashion in Prins Alexander gestart. De ondernemers hebben het zwaar in de coronatijd en zijn, door de gedwongen sluiting van niet-essentiele winkels, afhankelijk van de online verkoop. Het stel organiseert daarom liveshows op sociale media. Met onder meer optredens van artiesten maken de Rotterdamse ondernemers er een feestje van.

“De mensen kunnen niet naar ons toe komen, maar zo proberen wij bij hun thuis te komen. De dames laten de nieuwe collectie zien en ze kleden zich ook om zodat ze de kleding kunnen laten zien”, vertelt Peter Straver, eigenaar van Tuttebelle Fashion. “Ik was nog een beetje sceptisch over het beginnen van een webshop, maar door corona is het explosief gegroeid”, vertelt zijn vrouw en mede-eigenaar Miriam Straver. “Het is heel succesvol. We bereiken iedere livestream rond de tienduizend mensen en de reacties zijn leuk”, vertelt Peter. ‘Gezellig’, ‘hier worden we blij van’ of ‘echt respect voor jullie’, is een greep uit de reacties die Peter vervolgens voorleest van de Facebookpagina.

De show bestaat uit de presentatie van kleding, maar ook wordt er aan een rad van fortuin gedraaid en kunnen kijkers allerlei prijzen winnen. Daarnaast is er ook live muziek. Dit keer zingt zanger Rene Muller tussen de bedrijven door verschillende liederen. Tientallen volgers op social media kijken mee naar hoe de zanger het lied ‘Laat de zon in je hart’ van René Schuurmans ten gehore brengt. “Geniet van het leven, want dat duurt toch maar even”, zingt zanger Rene Muller in de kledingwinkel de online kijkers toe.

“Het is jammer dat we niet open zijn, maar daarom doen we het nu zo. We blijven positief. Misschien is dit wel het nieuwe normaal van winkelen. Het gaat mij erom dat de winkel levendig blijft en hopelijk kunnen we een inspiratie zijn voor andere ondernemers”, besluit Miriam.